|
Strona Studentów CMUJ Piekarze
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
gość
Gość
|
Wysłany: Wto 20:09, 26 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
niezła prowokacja
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
RP
Dołączył: 10 Kwi 2006
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: grupa 8
|
Wysłany: Czw 16:18, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Dwor w Tomaszowicach k/Krakowa.
Bal odbylby sie w bardzo stylowej Oranzerii (pomiesci 150 - 500 osob).
Tylko 4 km od Krakowa w Jurze Krakowsko-Czestochowskiej.
Koszt w zaleznosci od ilosci osob(>150), jedzenia, DJ vs. wiejska orkiestra(opcja drozsza) 80 - 160 zl od osoby.
Jesli z roku wybierze sie na bal przynajmniej 100-150 osob z osobami towarzyszacymi to powinnismy spokojnie zejsc ponizej ceny proponowanej w Niepolomicach. Niestety musimy decydowac sie dosc szybko, gdyz juz teraz wszystkie soboty w kwietniu, maju i czerwcu sa zarezerwowane.
Odrebna sprawa pozostaje muzyka. Mozemy zdecydowac sie na lokalnego DJ, rowniez lokalna orkiestre przygrywajaca do wesel lub sami zorganizowac kogos. Podobnie otwarta sprawa, jesli towarzystwo sobie zyczy, pozostaje fotograf, ktory zrobilby nam zdjecia z balu.
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Czw 21:26, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Propozycja całkiem rozsądna
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
kornelia
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Staniątki
|
Wysłany: Pią 19:51, 05 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Witam!
Po wstepnych ustaleniach na Zamku w Niepołomicach przedstawiam pierwotna wersje:
1. Czas: 20 lub 27 kwietnia ( pietek ) godzina 20:00
( soboty niestety sa juz zajete, a poza tym kwiecien to sezon konferencyjny i wszyscy profesorowie weekendy spedzaja na konferencjach, totez istnieje szansa,ze w piatek ktos przyjdzie )
2. Miejsce: Zamek Królewski w Niepołomicach
3.Wstepny koszto 150-180 zł
w cenie: dojazd ( autobusy ) muzyka ( zespol ktory gra wszystko z tendencja do standardow i jazzu ) zaproszenie, jedzenie ( Aperitif , przystawka, danie cieple, deser, drugie danie cieple, wina, zimne napoje, kawa, herbata oraz zimne przekaski i ciasta na cala noc - propozycje menu w zalaczniku ) pochodnie, kwiaty i inne zamkowe atrakcje.
istnieje takze mozliwosc noclegu w hotelu na zamku : cena ok 200 zl za pokoj 2-osobowy lub 350- apartament 4-osobowy
4. Fotografa zapewne wezmiemy uczelnianego
5 a teraz najprzyjemniejsze czyli propozycje menu:
Propozycja I
Na powitanie:
Wino musujące Ciel de Paris 100ml
Królewska kompozycja z balsamicznego kurczęcia i wędzonych schabików na kompozycji sałat w dwóch sosach
Pieczywo, masło smakowe
Wino Frontiera Chardonnay (Chile) białe 100ml
Duet polędwiczki wieprzowej i filecików cielęcych z bezą marchewkowo – ziemniaczaną, ozdobiony bukietem garni
Wino Frontiera Cabernet Sauvignon czerwone 100ml
Słodki przysmak z herbaciano – miętowego zabayonu i torcika jabłkowego na lustrze truskawkowym
Kawa z mleczkiem, herbata z cytryną – bez ograniczeń
Półmiski wędlin i wyrobów własnych z marynatami
Sałatka ze złocistych kalafiorów
Danie gorące:
Kęski szynkowe duszone w czerwonym winie z pieczarkami i papryczkami
Woda mineralna 500ml
Sok pomarańczowy 500ml
Ciasto 200 gr/osoba
Propozycja II
Aperitif:
Wino musujące Ciel de Paris 100ml
Marynowane polędwiczki wieprzowe na lustrze sosu ogrodowego z korniszonami, pieczywo, masło
Wino Cuve Duboeuf 100ml
Dworski przysmak z zakrawanej polędwiczki indyczej i wołowych płatków w kurkowej toni z frykasem ziemniaczano - szpinakowym
Wino Cuve Duboeuf 100ml
Torcik żurawinowo – żubrówkowy w otoczeniu sosu leśnego
Kawa z mleczkiem lub herbata z cytryną – bez ograniczeń
Półmiski mięs pieczonych i wędzonek z serami podhalańskimi
Sałatka z fasolowego trio ozdobiona sosem bazyliowo – jogurtowym
Danie gorące:
Delicja indycza w białym winie z akcentem warzywnym
Woda mineralna 0.5l
Sok jabłkowy 0.5l
Ciasto 200 gr/osoba
Propozycja III
Płatki marynowanego kurczaka w occie balsamicznym na sałatce z maślaków w otoce sosu szafranowego, pieczywo, masło
Wino Bordeaux Kressmann 100ml
Kompozycja z roladki cielęcej i kaczki marynowanej z bezą szpinakowo-ziemniaczaną i faszerowanym buraczkiem
Wino Bordeaux Kressmann 100ml
Przysmak orzechowo – czekoladowy w towarzystwie torcika migdałowego i owoców
Sałatka ze złocistej fasolki szparagowej, ozdobiona wędzoną kaczką
Palety wędlin i wyrobów własnych z serami
Półmiski marynat warzywnych
Karkówka szpikowana morelami na pierożkach gryczanych z sałatką z czerwonej kapusty i żurawin
Kawa z mleczkiem ,herbata z cytryną
Woda mineralna 500ml
Sok z czarnych porzeczek 500ml
Ciasto 200 gr/osoba
Prosze o wiadomosc do konca przyszlego tygodnia odnosnie liczby osob chetnych na bal.
Pozdrawiam!
Kornelia
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
kornelia
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Staniątki
|
Wysłany: Pią 19:56, 05 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Zapomnialam podac jeszcze link do zamku : [link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
marian
Administrator
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: grupa 6
|
Wysłany: Pią 22:19, 05 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
no pięknie moi drodzy.. rafał troszke rzutem na mate zapodał swoją propozycję .. jakkolwiek zleciłem kornelii dopracować niepołomice (ponieważ nie było innych opcji) - tak obydwie powyższe propozycje pozostają aktualne przez następny tydzień.. decydujecie wy - roztrząsajcie, kłóćcie sie, oraz drzyjcie szaty - co ustalicie i wykłucicie przekażcie starostom.. albowiem oni zadecydują.. w ciagu najbliższego tygodnia starosći będą was pytać o chęć uczestnictwa w takim balu.. jeśli łącznie zbierze się stado liczące 150 os to robimy bal.. jak nie to robimy.. droższy bal.. a jak tylko zostanę ja to będzie to bardzo drogi bal :d..
however.. wiecie o co chodzi .
oszywiście na wszystko będa faktury i nikt nie będzie zarabiał na was (prócz burmistrza niepołomic, lub też jakiegoś giermka z jego zamku)
cya
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
wiecie kto
Gość
|
Wysłany: Pią 23:30, 05 Sty 2007 Temat postu: niepołomice - czemu nie ? |
|
|
osobiście polecam niepołomice - z kilku powodów: to menu nie jest wzięte z kosmosu -oni naprawde dają dobre potrawy- nie jest to barszcz z krokietem, ani rosół z kostki znanej polskiej firmy torebkowo -błyskawicznej , zapytajcie o opinie tych co konczyli 2 lata temu -oni tez sie tam bawili! - wspominają miło! Nie wiem tylko ile miejsca bedzie nam udostępnione, tam jest kilka sal, wiec trzeba wczesniej to dopracować co nam proponują, żebysmy sie nie miąchali !
oczywiscie to tylko moja skromna odpowiedź!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
...
Gość
|
Wysłany: Sob 14:02, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
wydaje mi się, że skoro Kornelia tak dokładnie "dopracowała" już NIepołomice to rozsądniej będzie nie siać burzy;P tylko przyjąć tą właśnie propozycje... zwłaszcza,że biorąc pod uwagę co napisała to bal zapowiadałby się bardzo przyjemnie.....
poza tym jeśli chodzi o Niepołomice to również słyszałam kilka miłych opinii na temat imprez tam właśnie organizowanych...
pozdrawiam ciepło
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
kornelia
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Staniątki
|
Wysłany: Sob 14:29, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Odnisnie miejsca, to poczatek na dziedzincu ( podobny do tej czesci Wawelu z kruzgankami ) nastepnie cale poludniowe skrzydlo czyli : sala rycerska i skarbiec do siedzenia plus przedsionki i szatnie oraz sala akustyczna z balkonem do tanca:) Miesci sie tam max 300 osob.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 14:39, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Cena w obu propozycjach jest podobna wobec tego chyba Niepolomice beda lepszym wyborem A poza tym nazwy potraw serwowane w Niepolomicach sa tak kuszace ze chyba nie pozostawiaja wyboru..
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
kate
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 14:45, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Super fajny pomysl,jestem jak majbardziej za Nipolomicami, i za Kornelia jako organizatorka balu! ktoz sie do tego lepiej nadaje??
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
RP
Dołączył: 10 Kwi 2006
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: grupa 8
|
Wysłany: Sob 15:44, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Oferta jaką nadesłał "Dwór w Tomaszowicach":
W odpowiedzi na otrzymany e – mail, przesyłam ofertę krakowskiego centrum konferencyjnego „Dwór w Tomaszowicach”, dotyczącą organizacji Balu Absolwenta planowanego na kwiecień 2007 r.
Termin: 7 kwietnia, 14 kwietnia (soboty), 27 kwietnia (piątek) – do wyjaśnienia
Miejsce: Oranżeria zespołu dworsko – parkowego
Ilość osób: 200 - 250
Czas trwania: 20:00 - rana
Koszt:
Kolacja serwowana – koszt 100 pln + 7 % VAT (wariant I – IV)
Kolacja serwowana z bufetem angielskim – koszt 130 pln + 7 % VAT (wariant A,B)
Kolacja bufet angielski + dania gorące – koszt 140 pln + 7% VAT (wariant C, D)
Aperitif: (wybór)
Lampka wina musującego
Tatanka - żubrówka z sokiem jabłkowym
Blue curacao z sokiem pomarańczowym
Campari z sokiem pomarańczowym
Krupnik / wiśniówka
Menu: propozycje menu
Propozycja I
Lampka wina
Roladki z soli faszerowane szpinakiem i borowikami
Krem leśny w czarce chlebowej
Lampka wina
Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
Ziemniaczki zapiekane z ziołami
Zestaw surówek
Kompozycja lodowa z owocami
Ciasta domowe podane po deserze na platerach
Kawa, herbata
Sok, woda mineralna
Propozycja II
Lampka wina
Filet z kaczki w sosie figowo- balsamicznym
Krem brokułowi z migdałami
Lampka wina
Fileciki cielęce w białym winie
Zapiekanka ziemniaczana
Sałatka mieszana z serkiem feta oraz sosem vinegrett
Czarny Las
Mix (babeczki czekoladowe z owocami, petifory, tartoletka)
Kawa, herbata
Sok, woda mineralna
Propozycja III
Lampka wina
Łosoś na sosie jogurtowym z pomidorami oraz bazylią
Bulion z kołdunami
Lampka wina
Roladki z polędwicy ze szpinakiem i migdałami, sos z borowików
Ziemniaczki krakowskie
Sałatka hiszpańska na sałacie lodowej z marchewką i pomarańczą
Tiramisu
Sernik, szarlotka, makownik po deserze na platerach
Kawa, herbata,
Sok, woda mineralna
Propozycja IV
Lampka wina
Jajka przepiórcze w sosie huzarskim ze szparagami
Krem pomidorowy z kluseczkami
Lampka wina
Polędwiczki drobiowe z tymianku z sosem z wiśni
Ziemniaki puree
Sałatka brokułowi z pomidorami
Brzoskwinia na sosie waniliowym z wiórkami czekoladowymi
Kawa, herbata,
Sok, woda mineralna
Wariant A
Schab faszerowany w galarecie
Krem pomidorowy z ziołami
Cielęcina w sosie śmietanowo – porowym , ziemniaczki pieczone, kompozycja jarzyn gotowanych z masełkiem
Tiramisu – delikatny deser włoski
Kawa, herbata, sok, woda mineralna
Bufet angielski
Kaczka faszerowana
Kurczak po polsku
Udziec wieprzowy goździkami faszerowany
Kompozycje wędlin i kiełbas wiejskich
Galaretki drobiowe
Pomidory tuńczykiem faszerowane
Półmiski ryb wędzonych
Szparagi w szynce
Deski serów pleśniowych
Pasztety staropolskie
Sosy: chrzan, tatarski, musztardowo – miodowy, dzadzyk
Sałatki: porowa, fattusz, grecka, kalafiorowa
Dania gorące:
Maczanka galicyjska z barszczem czerwonym
Żurek z jajkiem i kiełbaską
Napoje:
Woda mineralna, soki, kawa, herbata
Wariant B
Łosoś wędzony na sosie jogurtowym
Krem borowikowy w czarce chlebowej
Polędwiczki wieprzowe, ziemniaki krakowskie, sałatka mieszana
Czarny Las
Kawa, herbata, woda mineralna, soki
Bufet angielski:
Szczupak faszerowany
Śledzie w śmietanie oraz oleju
Mięsa pieczone
Kompozycje wędlin i kiełbas
Rolady mięsne
Sery pleśniowe
Tymbaliki drobiowe
Jajka w sosie tatarskim
Pasztety staropolskie
Bakłażany z sosem czosnkowym
Sosy: chrzan, cumberland, czosnkowy
Sałatki: meksykańska, ananasowa, ziemniaczana, jarzynowa
Danie gorące:
Filet z kurczaka z sosem potrawkowy, kompozycja warzyw
Zupa gulaszowa z kluseczkami
Napoje: Woda mineralna, soki, kawa, herbata
Wariant C
Bufet angielski z daniami gorącymi
Sum z rydzami podany
Krążki kalmarów w piwnej panierce
Łosoś marynowany w białym winie
Roladki z soli faszerowane szpinakiem
Udźce jagnięce, udźce wieprzowe z czosnkiem i słoninką
Indyk w migdałąch pieczony
Rostbef pieczony w galarecie
Rolada z dzika nadziewana oscypkiem
Mięsa pieczone z sosami
Sery pleśniowe
Pomidory z mozzarellą
Szparagi w bekonowym płaszczyku
Sałatki: caprese, nicejska, szwajcarska, kalafiorowa, cezara, zielona warzywna, porowa
Sosy: chrzan z jabłkiem, szczypiorkowy, musztardowy, miętowy, diabelski
Dania gorące:
Udka z indyka duszone w piwie z borowikami
Wołowina po meksykańsku
Ragout drobiowe
Deser: ciasteczka bankietowe
Napoje: kawa, herbata, sok, woda mineralna
Wariant D
Bufet angielski z daniami gorącymi
„Uczta Królewska”
Prosiak faszerowany z mięsem
Jagnię nadziewane ryżem, bakaliami na sposób pół pikantny
Udziec wieprzowy w leśnym runie
Kaczka pieczona mięsem i morelami faszerowana
Kurczaki z marynaty miodowej
Gicze wołowe pieczone na sposób malborski
Kompozycje mięs pieczonych
Sandacz w szampańskiej wersji
Moskaliki w sosie krewetkowym
Musy z pstrąga wędzonego w kiwi
Pomidory nadziewane tuńczykiem
Deski serów
Sałatki: Fasola po kurdyjsku, fattusz, tapula, ziemniaczana, porowa, grecka, warzywna, chińska, grzyby i cebula kiszona
Sosy: chrzan tarty, cumberland, czosnkowo-ogórkowy, musztardowo-miodowy
Owoce, ciasta
Na gorąco:
Bogracz z kluseczkami
Schab po cygańsku
Wieprzowina hetman
Napoje: kawa, herbata, woda mineralna, sok
**********
Alkohole:
Wino białe / czerwone 0,7 l – koszt 45 – 75 pln
Wódka czysta 0,7 l – koszt 105 pln
Kega piwa 50 l – koszt 600 pln
Rabat od podanych cen alkoholi wynosi - 30 %
Oprawa muzyczna:
DJ muzyka mechaniczna – koszt 1500 pln
Zespół Jazzowy lub zespół muzyczny (standardy) – koszt 2000 – 7500 pln
Zespól De Cold – koszt 2500 pln
Konferansjer – koszt 2000 pln
Pokoje: 35 pok. II os. + 3 pok. III os. + 3 pok. studio
Pok. I os. koszt 290 pln
pok. II os. koszt 330 pln
pok. III os. koszt 410 pln
pok. studio koszt 440 pln
dostawka koszt 70 pln
- 20 % rabatu od cen podanych
Podane ceny są cenami netto, do nich doliczany jest stosowny Vat.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
RP
Dołączył: 10 Kwi 2006
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: grupa 8
|
Wysłany: Sob 15:47, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
tak swoja droga to: "DJ muzyka mechaniczna" - strasznie mnie ubawil
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
borówka
Dołączył: 12 Kwi 2006
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 16:17, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
elo!
ja wiec melduje że cała gr 1 sza jest za Niepołomicami (i wszyscy jesteśmy zachwyceni profesjonalizmem Kory:),
a termin 20 wydaje sie być bardziej praktyczny, a to ze względu na to, że 27 to właściwie początek długiedo wekendu i może się zdarzyć ze ktoś ma jakies plany.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy chciał(a)byś aby był zorganizowany bal absolwenta? |
tak |
|
100% |
[ 25 ] |
nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 25 |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Śro 22:03, 07 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
a ja mam takie pytanko, jak wygląda kwestia alkoholu na balu?czy możemy sami coś przynieść czy trzeba tam kupować?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|